Dakbedekking in Haarlem

De meest voorkomende type dakbedekking in Haarlem is de dakpan. Dakpannen zijn duurzaam: dakbedekking van dakpannen kan een woning meer dan tien decennia beschermen tegen alle weersomstandigheden. Alleen voor hevige stormen is een dakwerk van dakpannen dak wel gevoelig. Het leggen van nieuwe dakpannen is een klus voor gespecialiseerde dakdekkers. Bij een goed gelegd dak vormen de dakpannen namelijk een aaneengesloten geheel. Doordat ze elkaar overlappen en voorzien zijn van kop- en zijsluitingen wordt een windvast en waterdicht geheel gevormd. De dakdekkers van Devason uit Haarlem plaatsen geen nieuwe pannendakken. Wel zijn wij in te schakelen voor kleine reparaties aan uw pannendak.

Bitumen daken

Bitumen is een dakbedekking materiaal dat uitermate geschikt is voor platte daken. Het overgrote deel van de platte daken wordt uitgevoerd met bitumen. De populariteit komt door haar hoge weerstand tegen veroudering, is onderhoudsarm en geschikt voor recycling. Daken met bitumen zijn bijna altijd voorzien van een gemodificeerde toplaag en deze hebben een levensduur van ongeveer dertig jaar. Ondanks dat een bitumen dak onderhoudsarm is, doet u er goed aan om eens in de twee a drie jaar een dakinspectie te laten plegen. Om de levensduur te verlengen kan de toplaag beschermd worden met bijvoorbeeld grind of leislag. Onze dakdekkers uit Haarlem kunnen u hier meer over adviseren. Op lange termijn bespaart u veel geld door het onderhouden van de toplaag van uw bitumen plat dak.

Zink dakwerken en shingles

Naast reguliere dakpannen en bitumen daken kunnen de medewerkers van ons bedrijf ook overweg met shingles, zink en andere materialen. Er is geen methode of dakbedekking die onze dakdekkers nog niet eerder hebben gebruikt. Vraag het onze dakdekkers om meer informatie en advies over de meest geschikte dakbedekking voor uw dak.