Dakrenovatie Haarlem

Wilt u uw dak laten inspecteren, nieuwe dakbedekking plaatsen of uw dak renoveren? In Haarlem helpen de dakdekkers van Extremera Dakwerken u graag bij elke vorm van dakrenovatie. U kunt ons bereiken via 085 - 106 13 95 of een offerteaanvraag doen via het contactformulier.

Functie dakrenovatie Haarlem

Een dak van goede kwaliteit zorgt voor een hogere waarde van het huis en een lagere energierekening. Een dak krijgt veel te verduren, zeker met onze Nederlandse weeromstandigheden. Harde wind, zware regenval, sneeuw of vorst leiden allemaal tot slijtage aan het dak. Hierdoor kunnen er al snel kleine beschadigingen ontstaan, maar ook grotere. Denk hierbij aan aantasting of doorzakking van de dakconstructie.

Bij dakrenovatie wordt er iets aan het dak vernieuwd. Bij dakreparatie hoeft dit niet het geval te zijn. U kunt met dakrenovatie uw dak bijvoorbeeld energiebesparender maken door een betere isolatie. Mocht u alleen een paar kleine beschadigingen aan het dak hebben kan dakreparatie volstaan. Maar mocht uw dak vaak dezelfde beschadigingen vertonen en al een tijdje meegaan, kan het zeker geen kwaad om dakrenovatie te overwegen. Wij kunnen bijvoorbeeld een simpele renovatie aan de nokvorsten uitvoeren waarbij wij gebruik maken van Flexium dakpannen pasta. Deze pasta zorgt ervoor dat de nokvorsten stormvast en waterdicht op uw dak liggen.

renovatie dak Haarlem

Dakinspectie Haarlem

Kleine beschadigingen kunnen leiden tot grote schade en hoge onkosten. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wacht dus niet te lang bij het opmerken van dit soort beschadigingen, maar trek zo snel mogelijk bij een professionele dakdekker aan de bel.

Mocht u twijfelen aan de staat van uw dak, brengt Extremera Dakwerken deze graag in kaart met een professionele dakinspectie. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Tijdens zo’n inspectie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar beschadigingen in de dakbedekking, en plekken die een risico vormen voor lekkage.

Kosten dakrenovatie Haarlem

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Zo duurt het meestal langer om een schuin dak te renoveren dan een plat dak, en zijn dakpannen veel prijziger dan dakbedekking van bitumen. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak 1500 euro, en het renoveren van een schuin dak 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Denkt u eraan uw dak te laten renoveren? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Als u ook nog andere dakwerkzaamheden overweegt, is het voordelig om deze te combineren met de dakrenovatie. U zou bijvoorbeeld van de gelegeneheid gebruik kunnen maken om zonnepanelen of dakisolatie te laten plaatsen.

Het is daarnaast goed om erop te letten dat er geen warmteverlies ontstaat doordat de luchtdichtheid van het dak verminderd. Ook kunt u zich afvragen of er asbest in het dak zou kunnen zitten. In dat geval kunt u het beste voor een geheel nieuwe dakbedekking kiezen. Tot slot is het soms handig, of zelfs noodzakelijk, om behalve een dakdekker ook een architect in te schakelen. U kunt uw dakdekker hierin om advies vragen.

Contact met Extremera Dakwerken voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Extremera Dakwerken werken we veilig en snel. We bieden scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers gaan graag met u in overleg over alle mogelijkheden. Daarbij kunnen we ook meedenken over eventuele combinatie met andere werkzaamheden aan het dak.

Zoekt u een vakkundige dakdekker omdat u uw dak wilt laten inspecteren of renoveren? In Haarlem kunt u bij de dakdekkers van Extremera Dakwerken terecht voor iedere klus. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 085 - 106 13 95.